Wednesday, April 30, 2014

Pre-Family Day MediSZA


Pre-Family Day MediSZA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua!!!

Alhamdulillah, pada 24 dan 25 April yang lepas, kita semua telah berjaya menjalankan dan memeriahkan program Pre-Family Day yang mana krew-krew terlibat sangat bertungkus lumus bekerja bagi memastikan program yang dijalankan berjalan lancar. Secara peribadinya,saya dan barisan ahli jawatankuasa MediSZA dan program Pre-Family Day ini amat berbangga dengan sambutan dan komitmen yang diberikan oleh ahli-ahli sepanjang program dijalankan. Walaupun kehadiran masih belum mencapai 100% seperti yang amat diharapkan di tahun-tahun sebelumnya, ahli-ahli yang datang memang terbaikkk….Dari peserta, krew program, juri-juri, maskot, pengibar panji-panji dan bendera,  pasukan sorak hinggalah ke tukang ‘serve’ air untuk pemain…Semangat you all memang hebatt!!

Mungkin ramai (especially yang tidak hadir ke dua-dua hari tersebut) tak sedar atau mungkin tak tahu langsung tujuan sebenar Family Day ni diadakan. Ok lah, biar saya yang bercerita dlm ayat yg mudah-mudah di sini. Rasanya semua dah sedia maklum, kelas kita anak-anak medik di UniSZA ni sangat ‘packed’ dan ‘havoc’..Pra-klinikal dengan lecture notes, kelas-kelas subjek tambahannya..Yang klinikal plak dengan ‘on-call’, ‘BST-presentation’,seminar, CCCnya lagi…Brapa kali je jumpe dengan adik-adik, abang-abang dan kakak-kakak batch lain hmm? Yang jumpa kat rumah, jumpa kat koridor aras, jumpa kat toilet, jumpa kat dalam surau, alhamdulillah..sekurang-kurangnya ada cara untuk kita berukhuwah dengan mereka..tapi nak cover semua 200+ ahli MediSZA ni memang x sempatlah kalau setakat macam tu kann..Jangan tipulah..ada kawan se’batch’ saya pun mengaku masih x kenal senior-senior yang sejantina, padahal kita kat sini kan satu keluarga jgk? Hah, macam mane plak bleh jadi macam tu? ~lalalala..tepuk dada tanyalah hati…

Atas sebab nak merapatkan hubungan (ukhuwah) sesama kita ni dan beberapa sebab lainlah, MediSZA telah berusaha mewujudkan ‘Pre-‘ dan ‘Real-Family Day’ ni kepada kita semua. Program ni juga telah dijadikan acara tahunan MediSZA dan buat pertama kalinya, pada tahun 2014 ni, keluarga MediSZA kita telah lengkap, cukup lima beradik! =D Dengan itu, saya dan barisan jawatankuasa MediSZA serta krew-krew amat berharap agar sambutan Family Day tahun ni akan menjadi yang paling meriah, paling gempak dan paling dabooommmm!!!! Jadi kepada semua ahli MediSZA yang kami sayangi, jommm kita serbu Family Day 1 dan 2 Mei ni!!!! Semoga ukhuwah yang kita bina ni diredhai Tuhan dan semoga kekal berpanjangan hingga akhir hayat nanti, insyaAllah…

Nantikan koleksi gambar wajah anda dan adik-beradik kita yang meriah, berseri-seri, comey-comey, keletihan, gila-gila, perasan dan macam-macam lagi okeyyy!!!





No comments:

Post a Comment