Wednesday, September 24, 2014

Wednesday, September 17, 2014

CCC: Adnan Sempit Return!


The CCC session was here again!!

This time, the students has brought a very interesting psychiatric case, in which the patient is having schizophrenia with hallucination and delusion, leading him to make a car drift action in a surau! Wanna know the remaining story? Ask for more!

Tuesday, September 16, 2014

A Call For Talented Medstudents!

A Call For Talented Medstudents!


Good News! MediSZA is preparing to publish our first official magazine and guess what?? We are going to publish your arts and creations! Come on, show your talents and be proud of making your own column in our magazine! The due date are extended and will be announced later..Hurry up guys! You dont want to miss this!! =D


Tuesday, September 2, 2014

Assamualaikum dan Salam 1UniSZA..

Medical Students Association of UniSZA( Medic Unisza /MediSZA) mengalu-alukan kehadiran adik-adik yang telah mendapat tempat bagi menyambung pelajaran dalam Ijazah Sarjana Muda Perubatan dan Pembedahan (MBBS) di Universiti Sultan Zainal Abidin - FB Rasmi.
Sehubungan itu, sebuah group FB telah ditubuhkan bagi memudahkan sebarang pertanyaan dan kemusykilan yang timbul dapat dibantu oleh kami brothers dan sisters daripada MediSZA
Ahli Jawankuasa Perhubungan dan Publisiti
Minggu Mesra Medic 2014/15
ADIK-ADIK BARU!

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera...


Alhamdulillah, kita baru sahaja menerima adik-adik baru MediSZA yang telah medaftar masuk semalam. Tahniah dan selamat datang diucapkan kepada adik-adik ye.Kami tahu, bukan senang nak dapatkan tempat dalam kursus perubatan ni, lebih-lebih lagi perempuan..Oleh itu, kami amat berharap adik-adik bersyukur kepada Tuhan yang telah memilih adik-adik, bukan sahaja sbg pelajar perubatan, tetapi juga pelajar di UniSZA.

Ya! Adik-adik bertuah dapat UniSZA ni..Nak cerita kat sini, panjang lebar sgt pulak jadinye nanti..Lagipun...x surprise lah kannn....Hah, nanti dah jumpa senior2, borak2 dan tanyalah sendiri ye..baru mesraaaaaa gitu..

Kami juga ingin menasihatkan adik2 agar terus konsisten untuk belajar dengan tekun dan gigih..Tingkatkan momentum dalam menimba ilmu..Jangan pernah jemu dan jangan malu untuk bertanya..Lecturers, mentor dan senior sumenye sedia membantu..Kekal smart dan bersih..Pakai pakaian mengikut piawaian yg ada..kad matrik jgn lupa pakai kalau xnak kena tahan dek pakcik guard..Jangan sekali2 ponteng kelas tau! Sungguh, nnti adik sendiri yang rugi..

5 tahun...Boleh jadi lama, boleh jadi sekejap..Bergantung kepada cara kita menguruskan masa..Bergantung kepada kita, bagaimana kita mengisi masa 5 tahun itu..Semakin adik-adik banyak belajar, semakin adik-adik akan sedar, bahawasanya 5 tahun itu pun masih x cukup untuk melahirkan seorang doktor yang hebat..Jadi, manfaatkan masa ini sebaik mungkin okeh..

Baiklah..nak tahu lebih, tunggu bila kita berjumpa nanti ye..Nantikan Mesra Medik 2014/2015! Moga semuanya dipermudahkan..Amiiinnn..

~Sebarang soalan boleh dilontarkan saja ke sini..Kami bersedia untuk menjawab semampu yang boleh..