Monday, August 23, 2010

minggu mesra medic








satu program orentasi khas untuk pelajar2 medic unisza telah diadakan pada 15 & 16 july 2010.....awalnya plan nak ragging tapi tak jadi sebab kesian kat adik2 kami yang innocent nih.....hehehe

banyak aktiviti telah dijalankan sepanjang hari tu.....semua aktiviti yang dijalankan ialah akademik based aktiviti....semua adik2 junior telah dipecahkan mengikut group2 kecil yang diketuai oleh geng-geng senior yang baik hati...time ni lah semua senior dapat berkenalan dengan junior...

pada malam 16 july senior2 menyambut bufday adik2 yang lahir bulan julai....satu drama yang hebat berlangsung sebelum sambutan bufday tu sampai adik2 junior semua menangis....geng-geng senior ni mmg hebat berlakon.....haha......

5 comments:

  1. huhu...sy mmg minat nk amik medic.
    tapi rasa macam... huhu, cne mau ckp ek? medic msia cam susah je nk masuk.
    sy lepasan spm 2010.
    kalo nk amik medic, slain matriks, dip sc boleh ke?

    ReplyDelete
  2. kalau nak amik medic....
    minat penting.... kalau x minat susah nak faham ape yang kita belajar....
    belajar medic kat malaysia la untung.... coz kite belajar tentang negara sendiri... nanti bile dah masuk hospital.. senang....
    kalau nak amik medic... boleh pakai result matrik or STPM... dip sc x pasti boleh ke x...
    ok... tq... Gd Luck...

    ReplyDelete
  3. salam, boleh kalu nk msuk dgn dip sc, tp mayb ssh skit sbb kne compete dgn bdk2 stpm n matrik...kalu nk selamat baek msuk melalui matrik tp ssh skit, tp stpm lg ssh la...mcm pon msuk medik kne study hard la...

    ni list u yg tawarkn kos medik di mlysia:
    um,ukm, usm, upm, uitm, uiam,usim, unimas ,ums, unisza, upnm.

    Gudluck.

    ReplyDelete
  4. setahu sy...dip. UiTM bley mintak medik kt UiTM..tp result kene gempak jgk la..coz nk compete ngan matrix + STPM students...U len x pasti camne...

    ReplyDelete
  5. Dimana ada cita2..di situ ada jalannya =)
    Keep it up...

    Amaran kepada bakal Medical student: anda akan mengalami symptoms "fail dalam exam"..
    jadi..klau dah dpt msuk medic..bljr rajin2..hehehe
    -Csi Photography-

    ReplyDelete