Tuesday, April 12, 2016

Fast, Fit and Furious Run (3F's Run)

Pada 26 Februari 2016 yang lalu, telah berlangsung sebuah program larian anjuran bersama Medical Students Association of UniSZA (MediSZA) dengan Majlis Kolej Kediaman D UniSZA (MKK D) yang dinamakan "Fast, fit and Furious Run (3F's Run).

Program ini julung kali diadakan untuk untuk merapatkan mendekatkan lagi para pelajar perubatan dengan masyarakat setempat yang akan menyertai program ini termasuklah para pelajar dari institut pengajian tinggi lain.  Selain itu, program ini juga menggalakkan penglibatan  masyarakat dalam program berbentuk kesihatan, lantas memupuk masyarakat untuk mengamalkan gaya hidup sihat dan aktif. 

Lebih dari 500 orang peserta telah menyertai larian ini yang terdiri daripada pelajar perubatan, pelajar-pelajar dari institut pengajian tinggi sekitar Kuala Terengganu dan masyarakat sekeliling. 


Para peserta sedang bersiap-sedia
Para peserta sedang bersiap-sedia 

Taklimat sebelum perlepasan peserta 

Dua kategori telah dipertandingkan iaitu kategori Terbuka Lelaki (7km) dan Terbuka Wanita (5km) yag melibatkan trek sekitar kawasan Kuala Terengganu, khasnya Pantai Batu Burok.Peserta telah dilepaskan oleh Timbalan Dekan Hal Ehwal Pelajar dan Jaringan Komuniti Fakulti Perubatan UniSZA, Dr. Wan Mohd Razin bin Wan Hasan, dan majlis penutup turut dihadiri oleh Ketua Unit Sukan dan Prestasi Tinggi Negeri terengganu, En. A. Zulkefli Mohamad. 

Pingat kepada peserta yang berjaya menamatkan larian

Antara peserta terawal yang tiba ke garisan penamat 

Ahli Jawatankuasa Larian 3F's Run 

Keratan Akhbar No comments:

Post a Comment